Kommenteeri

Magusa jääkohvi retsept

Kas tunned mõnusal suvehommikul, et tahaks klaasikest värskendavat jääkohvi? Meie retseptiga saad selle imelihtsalt koduste vahenditega valmis teha! 
Sul läheb vaja:
0,5-2 sl Meemeeste maitsemett šokolaadiga (võib olla ka maitselise šokolaadi oma)
2 sl lahustuvat kohvi
300 ml piima
Jääkuubikuid (soovi korral)
Veidi pruuni suhkrut (soovi korral)

Jääkohv võib tunduda eksootiline ja keeruline, kuid kohe lükkame selle müüdi ümber. Tegelikult on seda üsna lihtne teha ning see maitseelamus on pärast seda väärt. Võibolla tekib aga küsimus, miks peaksid jääkohvi tegema meemeeste maitsemeega? - Sest tavaliselt tehakse magusat jääkohvi suhkruga, mis ei ole pooltki nii tervislik kui mesi.
Segu valmistamine:
Pane kaussi:
  •  2 sl lahustuvat kohvi
  •  0,5 - 2 sl meemeeste maitsemett (vastavalt sellele, kui magusat kohvi soovid)
  •  SOOVI KORRAL: lisa 1 sl pruuni suhkrut, et segu veel kreemjam tuleks
  •  2sl mitte väga sooja vett (et vispeldada saaks)
Seejärel tuleb kausis olevad komponendid vispeldada/segada lusikaga/mikserdada kuniks kaussi tekib kreemjas ja ühtlane tükivaba segu. '

Serveerimine:
  • Vala klaasi piim (selleks, et segu klaasi seintele kinni ei jääks, on soovitatav esmalt klaasi umbes 1/3 piima valada)
  • Lisa piimale kohvisegu ning sega korralikult.
  • (Et kauss puhtaks saada, võib sinna veidi piima valada ning vispliga vahule ajada - see vala omakorda klaasi. Nii saab klaasi peale mõnusa kreemja vahukihi)
  • Nüüd vala klaasi veel piima (kui mahub) vastavalt sellele, kui kanget kohvi soovite.
  • Lisa jääkuubikud ning naudi!










Lisa kommentaar

Email again: